Kuten millä tahansa muullakin elämän osa-alueella, myös valokuvauksessa trendejä tulee ja menee säännöllisesti ja ne vaihtuvat jatkuvasti. Joskus niitä tuntuu tulevan sellaisella vauhdilla, että niiden mukana on lähes mahdotonta pysyä. Siksi olemmekin koostaneet valokuvauksen tosiystäville tämän artikkelin, johon olemme keränneet tämän hetken kuumimpia valokuvaustrendejä. Lähteenä on käytetty kymmenien maailmankuulujen valokuvaajien portfolioita sekä viimeaikaisten valokuvauskilpailuiden voittoteoksia sekä arvostelukritereeitä. Myös useat valokuvauksen asiantuntijat ovat osallistuneet tämän listan koostamiseen, jotta siitä on saatu tehtyä mahdollisimman kattava ja todellinen. Lue siis parhaat vinkit alta ja poimi parhaat kokeiluun myös omaan valokuvaamiseen.

Valokuvaustrendit 2020 – top 5 lista

  • 1. Fine art

Nykyisin varsinkin ihmisten kuvaamisessa on valokuvaajien keskuudessa yleistynyt niin sanottu fine art -tyyli, jossa ihmiset niin sanotusti ylimuokataan jälkikäsittelyssä niin, että näistä tulee pelottavan täydellisiä jokaista yksityiskohtaa myöden. Tällaisten kuvien värimaailma on usein varsin yksinkertainen ja esille pääsee itse kuvattava objekti.

  • 2. Valokuvapallo

Olet saattanut nähdä useita kuvia, joissa käytetään elementtinä lasista palloa, joka heijastaa sisällään takana olevan maiseman. Tällainen hauska elementti valokuvaukseen on käytössä jo monella valokuvaajalla, ja monet ovat halunneet kokeilla lisätä sen myös omiin kuviinsa. Jos ei muuta, tarjoaa se ainakin kivaa vaihtelua ja hauskuutta omaan kuvaamiseen!

  • 3. Elementit

Eri elementit, kuten vesi ja tuli ovat jo pitkään olleet hyvin suosittuja kuvauskohteita niiden vaikuttavuuden vuoksi. Tämä ei ole kadonnut minnekään, ja nyt kuvaamisessa käytetäänkin entistä mielikuvituksellisempia apukeinoja. Viime aikoina on esimerkiksi näkynyt useita kuvia, joissa saippuakupla on puhallettu jäätyneelle pinnalle, mikä on jäädyttänyt sen kuplan muotoon. Tästä on helppo varioida monenlaisia upeita kuvia!

  • 4. Illuusiot

Nykyään kaikesta halutaan tehdä täydellistä, ja fiksulla asettelulla, kuvakulman tarkalla valinnalla sekä pienellä jälkikäsittelyllä voidaan luoda illuusioita monenlaisista asioista. Esimerkiksi tavallinen lätäkkö saattaa näyttää upealta järveltä tai lyhyt kukkaköynnös taivaaseen saakka jatkuvalta keinulta, mikäli kuva osataan rakentaa ja rajata oikein.

  • 5. Todellisuus ja käsittely kohtaavat

Nykyisin on varsin tyypillistä, että kuvissa yhdistyy todellisuus ja kuvitteelliset yksityiskohdat. Suuri muokkaaminen onkin juuri nyt valokuvien kuuminta trendiä ja sen avulla voidaan saada aikaan henkeäsalpaavia otoksia.