Nykyisin jopa älypuhelimilla on mahdollista saada otettua laadukas otos, jota kelpaa esitellä sosiaalisessa mediassa kaikille seuraajille. Älypuhelimella voi saada otettua laadultaan jopa digikameraa vastaavan valokuvan, mutta tämä vaatii jonkin verran taitoa ja osaamista. Tähän artikkeliin olemme keränneet suurimmat virheet, joita ihmiset tekevät älypuhelimella valokuvatessaan sekä vinkkejä, kuinka välttää ne helposti. Näillä vinkeillä saat täydellisen valokuvan otettua älypuhelimellasi. Lue vinkit alta ja kokeile!

Vältä näitä virheitä älypuhelinkuvaa ottaessasi

  • Huono keskittyminen

Valokuvan voi ottaa pelkästään räpsäisemällä ja jatkamalla matkaa, mutta hyvän valokuvan ottaminen vaatii hieman enemmän työtä. Pysy siis paikallasi, vakauta kätesi ja hengitä rauhassa. Tarkista, että kaikki on valmiina kuvan ottamista varten ja ota varmuuden vuoksi muutama kuva. Tarkista vielä, että kuvista on tullut käyttökelpoisia ennen kuin jatkat matkaa.

  • Linssin peittäminen

Yksi yleisimmistä virheistä älypuhelimella kuvia otettaessa on varsin alkeellinen linssin peittäminen. Monessa tapauksessa tämä johtuu siitä, että ei olla täysin tietoisia, missä kohtaa linssi sijaitsee ja kuinka laajalti se kuvaa. Toisinaan linssin saattaa peittää sormen lisäksi myös kännykän suojakuori, joten sen voi joutua joissakin tapauksissa ottamaan pois.

  • Väärä tarkennus

Myös kännykkäsi kamerassa on tarkennus, ja tarkentaminen väärään kohtaan voi pahimmillaan pilata koko kuvan. Pidä siis tarkkenuskohtaa silmällä kuvaa ottaessasi ja tarvittaessa muuta sen kohtaa näpäyttämällä ruutua sormellasi. Varmista vielä valmiista kuvasta, että tarkennuspiste on mennyt oikein.

  • Kameran heilahtaminen

Yksi usein kuvia pilaavista virheistä on kameran heilahtaminen kuvan ottamisen hetkellä, ja käytännössä tämä tapahtuu varsin usein siinä kohtaa, kun kännykän ruutua näpäytetään kuvan ottamiseksi. Usein kännyköissä on kuitenkin myös paljon muita tapoja ottaa kuva, kuten sivunappien painaminen, mikä saattaa pitää laitteen vakaampana ja pelastaa kuvasi.

  • Väärät asetukset

Kännykälläsikin kuvattaessa on tärkeä pitää huolta asetuksista samaan tapaan kuin kameralla kuvatessa. Kun asetukset ovat kohdallaan, tulee myös lopullisesta kuvasta laadukkaampi eikä se vaadi niin paljon jälkikäsittelyä tai esimerkiksi filttereitä.

  • Huono valaistus

Huonossa valossa ei koskaan tule hyvää kuvaa. Älä siis yritä ottaa laatukuvaa pimeässä!