img

Aidan Crenshaw "Santtu" KTK-II, KRJ-II

Virtuaalihevonen / A Sim-game horse

VH-tunnus VH15-035-0086
Rotu connemara
Sukupuoli ori
Syntymäaika 15.02.2015
Täytti 3 v. 15.05.2015
Väri, Säkä kimo, 144cm
Painotus kouluratsu
Omistaja Huttis, VRL-03370
Kasvattaja Aida Connemaras / Cery

Kantakirjattu II-palkinnolla (77p.) 20.05.2015
Palkittu KRJ-II (94p.) 15.2.2018

Ikä oma (3 ensimmäistä vuotta 1 kk=1a, siitä eteenpäin 2kk=1a)
1 vuotta - 15.03.2015      7 vuotta - 15.01.2016      13 vuotta - 15.01.2017
2 vuotta - 15.04.2015      8 vuotta - 15.03.2016      14 vuotta - 15.03.2017
3 vuotta - 15.05.2015      9 vuotta - 15.05.2016       15 vuotta - 15.05.2017
4 vuotta - 15.07.2015      10 vuotta - 15.07.2016      16 vuotta - 15.07.2017
5 vuotta - 15.09.2015      11 vuotta - 15.09.2016      17 vuotta - 15.09.2017
6 vuotta - 15.11.2015      12 vuotta - 15.11.2016      18 vuotta - 15.11.2017

Koulutustaso ko: Va B re: 80cm me: 80cm Saavutukset: KTK-II, KRJ-II


Santtu: Santtu on monimuotoinen persoona. Ori on nöyrä kouluratsu ja samalla pahimman askeleen hienohelma, joka ei mene tarhaan jos mutaa on kaksi senttiä enemmän. Santtu on arvaamaton poni, koska orista ei koskaan tiedä mitä se ei halua tehdä tai minne se ei halua mennä. Hyvästä tasapainosta ja pitkästä pinnasta on hyötyä niin käsiteltäessä kuin ratsastaessa. Santtu on kuitenkin kaikin puolin hyvä poni, sillä kun sen saa töihin, ori tekee töitä kymmenen hevosen edestä ja 110% työmoraalilla.

Hoidossa: Santtu on pikkutyttöjen prinssiponi, luonne ja väri kohdallaan. Ori on ystävällinen kaikille hoitajilleen ja viihtyy huomion keskipisteenä. Santtu on seurallinen ja mitä enemmän sitä harjataan ja puunataan, sen iloisempana ori seisoo. Santtu on hieman hyörivä poni ja sen takia hoitaminen käytävällä on kannattavaa, jos harjaaja ei ole kokenut hevosten käsittelijä. Ori ei tahallaan tee pahaa, mutta saattaa joskus vahingossa kaataa hoitajansa nurin pyöriessään karsinassa. Käytävällä ollessa Santtu seisoo paremmin paikallaan, kun on molemmin puolin kiinni. Taluttaessa orilla tulee olla aina kokenut käsittelijä, sillä vauhtia voi olla. Vesilätäköt kierretään kilometrin päästä ja jos ei pääse ohi, niin sitten hypätään yli. Santtu kulkee melko nöyrästi vierellä, mutta ajottain saattaa ottaa vauhdikkaampia askeleita, jolloin taluttajalla pitää olla hieman voimaa pitää ori aisoissa. Karkurin hommiin Santtu ei kuitenkaan koskaan ryhtynyt, vaikka esittääkin liitokavio liikkeitään tarhamatkoilla.

Ratsuna: Santtu on nöyrä, kuuliainen ja helposti kuumuva. Ori on alkuverryttelyissä melko pörheänä ja saattaa ottaa ylimääräisiä kiihdytyksiä. Töihin päästessään kunnolla Santtu lopettaa pelleilyn ja ryhtyy hommiin. Ori kuumuu yleensä nopeasti ja sen takia vaatiikin tehtäviä, joissa joutuu kokoamaan ja tekemään erilaisia asioita koko ajan. Santulla on suuret ja näyttävät askeleen kokoonsa verrattuna ja myös melko epätasaiset. Ori ei kestä selässään ilmaan pomppivia ratsastajia toimiakseen. Oikeanlaisen ratsastajan kanssa Santtu on kouluratojen todellinen kuningasratsu, sillä ori on kuuliainen ja tekee tehtävät aina ratsastajan mukaan. Esteratsun hommaa Santtu ei hoida kuin harvoin. Vauhtia löytyy kyllä paljon, mutta jarrut taas ei. Ori hyppää kyllä hyvällä tekniikalla ja varmasti, mutta meno näyttää liian vauhdikkaalta kun ratsu ei ole ratsastajan avuilla. Kuumasta luonteesta huolimattaan Santtu on maastossa enempi laiska kuin reipas. Ori liikkuu kyllä pohkeesta, mutta mielummin köpöttelee vain menemään kuin tykittää niin kovaa, että kipinät sinkoilee.

Kilpailuissa: Santtu on mutkaton hevonen. Traileriin ori kävelee nätisti, suoraan sisälle eikä stoppaile trailerin eteen. Santtu ei välitä vieressä olevasta seurasta ja matkustaa mieluiten yksin. Ori matkustaa nätisti ja on kilpailupaikoillakin asiallinen. Verryttelyssä Santtu hieman höristelee muille hevosille, mutta keskittyy kuitenkin ratsastajaan eikä järjestä omia show-numeroita. Radalle päästessään ori keskittyy, eikä ole lainkaan laiska kuten useat hevoset kouluaitojen sisällä. Liikettä löytyy kun pyytää, mutta parhaaseen suoritukseen yltää vain jos ratsastaja kunnioittaa oria. Turhan kovat avut hidastavat menoa kun taas pienet ja hienovaraiset saavat Santun toimimaan entistä paremmin. Palkintojenjaossa ori on aina hieman virrakas ja saattaa pomppia paikallaan. Kunniakierroksella päästessään Santtu on taas kuitenkin kuuliainen ja toimiva kouluponi.

© Oona

Sukutaulu ja sukuselvitys

i. Cabarnagh Gremlin KRJ-I, YLA2, CONN-III
c, km, 142cm
ii. Grayland Wonder Doc evm
c, km, 146cm
iii. Bolt Sparrow evm
c, km, 141cm
iie. Grayland White Magic evm
c, rnvkk, 146cm
ie. Cabarnagh Alinya evm
c, m, 140cm
iei. Wydiel Lacoste evm
c, rn, 144cm
iee. Irene de Callough evm
c, mvkk, 139cm
e. Hunfields Laveria KTK-II
c, km, 143cm
ei. Tarrmain evm
c, km, 145cm
eii. Targos evm
c, km, 146cm
eie. R.K. Bindin evm
c, km, 141cm
ee. Hunfields Larona evm
c, rn, 141cm
eei. Finnolo II evm
c, rn, 145cm
eee. Cascadia evm
c, km, 140cm

sukuselvitys

Jälkeläiset

Synt - skp/nimi - emä - omistaja
05.10.15 - o. Finnagán LAC - Clovercutt Fairy Light - Riella
08.12.15 - o. Griffith LAC - Aidan Honeytale - Nerita
03.02.17 - t. Cadogan Mistparrow - Cadogan Windsparrow - Sorel
01.05.17 - t. Fairy Fun LAC - Clovercutt Fairy Light - Jannica

Valmennukset/päiväkirja

25.03.2017 kouluvalmennus, valmentajana Veera R.
Huttis ja tämän upea connemaraori Santtu olivat jo kentällä alkuverryttelyjä menossa, kun saavuin paikalle. Tervehdin ratsastajaa ja pyysin tätä menemään alkuverkat itsenäisesti ja käymään kaikki askellajit siinä läpi. Tarkkailin ratsukon yhteistyötä kentän keskeltä lämmittelyjen ajan. Huomasin ratsukon ollessa pääty-ympyrällä, että ratsastaja nojaa ympyrällä liikaa sisäkaarteeseen laukassa ja tähän puutuin heti, sillä Santun ympyröistä tuli sen takia ennemminkin soikioita. Muuten ratsastajan istunta oli lähes kuin oppikirjasta! Kun Santtu oli saatu hereille alkuverryttelyjen aikana annoin ratsukolle ensimmäiseksi tehtäväksi perustehtävän; käyntiä, pysäytys, peruutus ja taas käyntiä. Peruutukset näyttivät aluksi olevan orille hankalia, sillä se näytti hiukan panikoivan, kun ohjista vedettiin. Pian se kuitenkin tajusi jutun juonen ja peruuuttikin oikein mallikkaasti. Tätä toistettiin vain muutaman kerran ja pohkeenväistö olikin seuraavana vuorossa. Ratsukon tuli tulla pohkeenväistöä pitkän sivun alusta keskihalkaisijalle, siinä suoristaa, kävellä suoraan kentän päähän ja kääntyä aina oikealle ja taas pohkeenväistöä pitkän sivun alusta. Aluksi tehtävää tehtiin käynnissä. Santun takapää ei meinannut aluksi lähteä pohkeenväistöön mukaan, mutta pitkä kouluraippa tekee ihmeitä! Ratsukko tuli noin neljä pätkää pohkeenväistöä ja sitten siirryttin tekemään samaa tehtävää ravissa. Ravissa Santun liikkeet pohkeenväistössä näyttivät upeilta! Seuraavaksi ratsukko sai siirtyä tekemään koko kentän kokoista kahdeksikkoa, jossa aina lyhyillä sivuilla ja pitkältä sivulta toiselle pitkälle sivulle mentäessä tuli mennä mahdollisimman rauhallista ja hidasta ravia ja pitkillä sivuilla tuli ottaa lisättyä ravia. Lisätty ravi oli helppo nakki Santulle, mutta rauhallisemman ravin etsiminen kesti hieman kauemman. Laukkatehtävä tehtiin myös kahdeksikolla; ratsukon tuli tehdä laukan vaihto ravin kautta aina kahdeksikon keskellä. Muutaman laukan vaihdon jälkeen lopettelimme jo valmennusta.

04.09.2017 päiväkirjamerkintä, kirjoittanut Jannica
Iltapäivän ratoksi tieni vei tiistain kunniaksi liikuttamaan kakkospalkinnon kantakirjaori Santtua, jonka kanssa saisimme viettää kelpo tunnin vaativan tason asioita muistellen, johon huttiksella itsellään ei nyt aikaa liiennyt ja nainen oli toivonut, että ori pääsisi taas hieman muistelemaan tasoiselleen sopivia asioita. Santtu odotti kiinnostuneena minua portilla ja napattuani sen sisälle harjailin orin kiireettömästi sen ihmetellessä kuka kummassa oli tällä kertaa selkään pyrkimässä. Satuloituani Santun suuntasimme aurinkoisen sään kunniaksi kohti kenttää, joka näytti olevan sopivasti tyhjillään. Pikkutyttöjen satuponi osasi kentällä varmasti käyttäytyä herrasmiehen elkein, mutta tiesin sen kokemuksesta helposti kuumenevaksi kaveriksi ja niinpä teimme heti alusta asti kontrolliharjoituksia kolmikaarisen ja siirtymisten avulla. Nöyrästi ori teki kaiken mitä pyydettiin ja vähän ylikin. Kunnes koitti laukkaamisen aika.. ori selkeästi innostui melko tavalla eikä oikein malttanut kuunnella apujani loppuun asti, kun sukelsi jo pitkässä muodossa laukkaan pitkän sivun alkaessa. Napakasti ohjasin orin ulkoapuja vahvistaen keskiympyrälle ja pyysin eteen kunnolla hakien samalla oikeaa muotoa reippaan askeleen siivittämänä. Vähitellen ori alkoi luovuttaa ja keskittyi hakeutuen kuolaimelle. Sen jälkeen laukkasimme vielä toiseen suuntaan uraa pitkin ennen välikäyntejä.
Välikäyntien jälkeen Santtu selkeästi odotti pääsevänsä taas laukkaansa ja oli ihmeissään, kun ei seurannutkaan mitään reippaampaa ohjelmaa, vaan harmaata ja tylsää väistöä. Käynnissä ja ravissa väistöt sujuivat sen verran helpon oloisesti, että päätin suoraan kokeilla laukassa. Myös siinä ori teki oikein hyvät ja tasapainoiset väistöt etenkin vasemmalle, joten annoin sen hetken hengähtää käynnissä tehden takaosankäännöksiä muutaman keskelle kenttää. Sen jälkeen kertasimme avotaivutuksia käynnissä ja ravissa uraa pitkin tehden lopuksi oikeaan kierrokseen muutamat myös laukassa. Santtu yllätti tänään kyllä positiivisesti ja vaikka ajoittain vauhtia oli hieman liikaa alkoi ori loppua kohti jo väsymisenkin ansiosta keskittyä paremmin ja myödätä niskasta etenkin taivutuksissa upeasti.

Kilpailukalenteri

NJ:n & VSN:n alaiset näyttelyt

PVM - kutsu/paikka - luokka - jaos - tulos
16.02.15 - Honeydale Ponies - connemaraorit - NJ - 2/12 irtoSERT
18.03.15 - VCY - connemaraorit - NJ - 3/11 irtoSERT

KRJ:n alaiset kisat

PVM - kutsu/paikka - luokka - jaos - tulos
06.05.15 - Fiktio - Vaativa B - KRJ - 2/40
06.05.15 - Fiktio - Vaativa B - KRJ - 4/40
11.05.15 - Fiktio - Vaativa B - KRJ - 6/40
17.05.15 - Fiktio - Vaativa B - KRJ - 2/40
21.05.15 - Fiktio - Vaativa B - KRJ - 3/40
21.05.15 - Marshmallow - Helppo B - KRJ - 3/30
24.05.15 - Marshmallow - Helppo B - KRJ - 5/30
25.05.15 - Marshmallow - Helppo B - KRJ - 4/30
26.05.15 - Marshmallow - Helppo B - KRJ - 4/30
26.06.15 - Rohkelikko - Vaativa B - KRJ - 4/17
26.06.15 - Rohkelikko - Vaativa B - KRJ - 3/17
27.06.15 - Rohkelikko - Vaativa B - KRJ - 4/17
28.06.15 - Rohkelikko - Vaativa B - KRJ - 4/17
29.06.15 - Rohkelikko - Vaativa B - KRJ - 4/17
01.08.15 - Moondance - Helppo A - KRJ - 5/40
06.08.15 - Moondance - Helppo A - KRJ - 3/40
08.08.15 - Moondance - Helppo A - KRJ - 3/40
23.08.15 - Naukaisu - Vaativa B - KRJ - 5/40
24.08.15 - Runoratsut - Vaativa B - KRJ - 6/100
27.08.15 - Runoratsut - Helppo A - KRJ - 6/100
27.08.15 - Runoratsut - Vaativa B - KRJ - 8/100
30.08.15 - Runoratsut - Helppo A - KRJ - 7/100
12.09.15 - Runoratsut - Vaativa B - KRJ - 2/40
19.09.15 - Runoratsut - Vaativa B - KRJ - 4/40
03.10.15 - Kuuralehto - Vaativa B - KRJ - 6/40
03.10.15 - Kuuralehto - Vaativa B - KRJ - 4/40
04.10.15 - Kuuralehto - Vaativa B - KRJ - 2/40
31.10.15 - Fiktio - Vaativa B (KRJ-cup) - KRJ - 10/244
01.11.15 - Eucarya - Vaativa B - KRJ - 2/30
03.11.15 - Eucarya - Vaativa B - KRJ - 1/30
04.11.15 - Eucarya - Vaativa B - KRJ - 2/30
06.11.15 - Eucarya - Vaativa B - KRJ - 1/30
07.11.15 - Fiktio - Vaativa B - KRJ - 1/40
09.11.15 - Eucarya - Vaativa B - KRJ - 2/30
09.11.15 - Kuuralehto - Vaativa B - KRJ - 6/40
12.11.15 - Eucarya - Vaativa B - KRJ - 5/30
12.11.15 - Kuuralehto - Vaativa B - KRJ - 3/40
13.11.15 - Kuuralehto - Vaativa B - KRJ - 2/40
13.11.15 - Eucarya - Vaativa B - KRJ - 4/30
14.11.15 - Eucarya - Vaativa B - KRJ - 2/30
14.11.15 - Fiktio - Vaativa B - KRJ - 6/40
15.11.15 - Eucarya - Vaativa B - KRJ - 3/30
16.11.15 - Kuuralehto - Vaativa B - KRJ - 3/40
18.11.15 - Kuuralehto - Vaativa B - KRJ - 3/40
18.11.15 - Kuuralehto - Vaativa B - KRJ - 2/40
19.11.15 - Eucarya - Vaativa B - KRJ - 2/30
21.11.15 - Koskimäki - Helppo A - KRJ - 2/30
22.11.15 - Koskimäki - Helppo A - KRJ - 1/30
24.11.15 - Koskimäki - Helppo A - KRJ - 4/30
27.11.15 - Koskimäki - Helppo A - KRJ - 4/30
28.11.15 - Koskimäki - Helppo A - KRJ - 1/30
05.12.15 - Fiktio - Helppo B - KRJ - 1/40

Ulkoasunpohjan © e., Koodauksesta kiitos VRL-10356
Otsikon kuvien © Huttis
Hevosen kuvien © Huttis

4