Rakastatko eläimiä ja valokuvaamista? Sitten haaveilet varmasti eläinvalokuvaajan työstä, jossa saat kuvata ihania lemmikkejä päivät pitkät! Vaikka eläinten valokuvaus kuulostaa ihanalta, on se myös erittäin raskasta ja stressaavaa. Eläimet erottuvat monista muista valokuvauksen kohteista, kuten ihmisistä ja esineistä niin, että niillä on vahva oma tahto eikä niitä kaikissa tapauksissa voi ohjeistaa esimerkiksi pysymään paikallaan. Tällaisessa tapauksessa on käytettävä paitsi ammattitaitoa, myös ämpärikaupalla mielikuvitusta. Meillä on vuosikausien kokemusta eläinten kuvaamisesta, joten haluammekin jakaa parhaaksi katsomamme jipot kanssasi, jotta sinäkin onnistut eläinten kuvaamisessa paremmin. Olemme koonneet vinkit kätevästi eläinlajeittain, jotta voit löytää listasta helpommin vinkit juuri kuvaamasi eläinlajin helpompaan kuvaamiseen. Lue vinkit alta ja kerro meille, kuinka onnistuit!

Vinkkejä eri eläinlajien onnistuneeseen kuvaamiseen

Koiran valokuvaaminen vinkit

Mitä tulee koiran valokuvaamiseen, on siinä sekä hyviä että huonoja puolia. Huono puoli on tietenkin se, että koirat ovat erityisen vikkeliä otuksia. Hyvä puoli on kuitenkin se, että ne ovat usein hallittavissa komennoin. Mikäli kyseessä ei ole oma lemmikkisi, voit hyvä jippo olla pitää omistaja lähistöllä komentamassa ja toimimassa assistenttina. Valppaampaa ilmettä kaivatessa omistaja voi mennä piiloon ja päästellä vaikkapa kissan ääniä.

Kissan valokuvaaminen vinkit

Kissa on vähintään yhtä ketterä kuin koirakin, mutta se ei ole ollenkaan hallittavissa komennoin. Siksi kissa onkin astetta vaikeampi kuvattava. Onneksi senkin voi saada hallintaan esimerkiksi kissanmintulla ja leluhuiskalla. Mikäli haluat saada kissan paikoilleen, sihahda sille.

Kanin valokuvaaminen vinkit

Kani on varsin helppo kuvattava sikäli, että se ei pelästyneenä juurikaan liiku ja voi pysyä pitkiäkin aikoja paikallaan. Pidä kuitenkin huoli, ettei pupu säikähtäessään pääse tipahtamaan kuvauspaikalta, jos se lähteekin äkilliseen vauhtiin.

Linnun valokuvaaminen vinkit

Kesy lintu on yleensä kohtuullisen helppo kuvattava, joskin hieman ennalta-arvaamaton sellainen. Kannattaa pitää linnun omistaja lähistöllä ja esimerkiksi tarjota linnulle sen lempiherkku tai lempiorsi istuma-alustaksi.

Jyrsijän valokuvaaminen vinkit

Oletko valokuvaamassa pientä ja ketterää jyrsijää? Helpoin keino saada tällainen pysymään rajatulla alueella on tarjota sille ruokaa, sen oma mökki tai sen omaa hajua sen asumuksesta esimerkiksi purujen mukana.