Vaikka eläimet ovatkin yksi kaikkien aikojen kuvatuimmista aiheista ja ihmiset räpsivät miljardeja kuvia pienistä karvaisista (ja vähemmän karvaisista) silmäteristään ympäri maailman, ovat eläimet tosiasiassa yksi vaikeimmista kuvauksen kohteista. Hyvän kuvan saaminen eläimeistä voi vaatia paitsi ammattitaitoa ja osaamista, myös lehmän hermoja ja taitoa jälkikäsittelyyn. Jos haluat ottaa hyvän kuvan lemmikistäsi, on homma todennäköisesti helpommin sanottu kuin tehty. Haluamme kuitenkin auttaa sinua parhaamme mukaan, joten olemme eläinvalokuvaajien parhaiden vinkkien pohjalta koostaneet tämän artikkelin, joka opastaa eläinvalokuvauksen maailmaan ja auttaa sinua saamaan hyviä otoksia myös kotioloissa.

Kuinka saada lemmikistä hyvä kuva?

  • Hanki kuvauksiin assistentti avuksesi

Jos haluat säästää niin omia kuin lemmikkisikin hermoja, hanki kuvauksiin avuksesi assistentti. Kun kuvauksissa on mukana avustaja, sinun ei itse tarvitse poistua paikaltasi asettelemaan lemmikkiäsi uudestaan vain huomataksesi, että tämä on jälleen väärässä asennossa siinä kohtaa, kun olet palannut paikallesi.

  • Pidä silmällä kameran asetuksia

Kameran asetukset kannattaa asettaa oikein jo ennen kuvausten aloittamista, jotta et joudu säätämään niitä pitkiä aikoja silloin, kun eläin on jo tuotu paikalle. Kannattaa pitää silmällä esimerkiksi suljinaikaa, sillä asettamalla sen oikein voit kuvata vikkeliäkin kohteita terävästi. Tämä on tärkeää varsinkin vauhdikkaiden eläinten kohdalla.

  • Valitse kuvauspaikka tarkoin

Jos kuvaat kotona tai ulkona, muista aina kiinnittää huomiota siihen, missä kohtaa kuvaat. Jos käytössäsi ei ole ammattikäyttöön tarkoitettuja valoja, kannattaa kuvauspaikka rakentaa mahdollisimman lähelle ikkunaa, josta tulvii luonnonvaloa. Myös ulkona kuvaaminen on hyvä idea, mikäli tiedät lemmikkisi pysyvän aisoissa. Valitse sellainen vuorokaudenaika, jolloin auringonvalo ei paista liian kirkkaasti tai suoraan silmiin, koska muuten lopputuloksena on ylivalotettu kuva.

  • Valitse sopiva tausta

Mikäli kuvaat lemmikkiä yksivärisellä taustalla, pohdi sen materiaali tarkoin. Liian liukkaalla taustalla lemmikki saattaa satuttaa itsensä, kun taas kankaiseen taustaan tarttuvat kaikki sen karvat. Valitse mahdollisimman heijastamaton vaihtoehto, jotta vältyt turhan työläältä jälkikäsittelyltä.

  • Ota paljon kuvia

Kun kyseessä on vikkelä lemmikki, täytyy kuvia ottaa paljon. Jos nappaat paljon kuvia, voit jälkikäsittelyn aikana onnistua pelastamaan muutoin hyvän kuvan, joka on vähän heilahtanut tai josta puuttuu pala hännästä.